Fauna v Andském pohoří

Fauna v Andském pohoří

Nachází se v západní části jižní Ameriky, tento pohoří má více než 7 000 kilometrů a proto je nejdelší na světě. Navíc je součástí sedmi zemí a sídlí nejvyšší sopky na planetě. V tomto článku vám řekneme některé příklady fauny Cordillera de los Andes. Nenechte si ujít!

Jaká je fauna Andských hor?

Jeho hlavními obyvateli jsou jihoamerické kamélie, rodina složená ze zvířat, která přežijí extrémní podmínky a měnící se teploty mezi dnem a nocí. Tam jsou také někteří dravci, ptáci, motýli, endemické ryby a hrstka plazů. Některé příklady fauny Cordillera de los Andes jsou:

1. Vizcacha de la sierra

Také známý jako montana vizcacha, tento hlodavec, který skládá faunu Andských hor, preferuje drsné skalnaté oblasti s velmi malou vegetací.

Má velmi měkký a silný srst, hnědé barvy, s výjimkou ocasu, který může být černý nebo šedý. Vizcacha – obraz, který vede tento článek – je velmi podobný králičímu, protože má dlouhé vzpřímené uši a vyčnívající knírek na obličeji.

2. Andský kondor

Je to největší neplavský pták a nemá známý poddruh, Velké, černé peří téměř na celém těle (s výjimkou některých oblastí křídel a krku, které jsou bílé) a plešatá červená hlava jsou národním symbolem mnoha jihoamerických zemí.

Na rozdíl od ostatních ptáků, mužský andský kondor je větší než samice. Kromě toho se vyznačuje dlouhou životností: může žít asi 75 let. Vytvořte "roosty" sdílené s jinými exempláři na nejvyšších útesách hory, i když dobře diferencované "pokoje" párů, které jsou monogamní po celý život.

3. Cougar

Tato kočička je dalším typickým představitelem fauny Cordillera de los Andes, která lov přes zálohy. Jeho strava je tvořena velkým množstvím kořisti, ačkoli jeho hlavním jídlem je jelen.

Cougary jsou velmi teritoriální, hustota obyvatelstva je nízká a raději chodí samy. Je to velmi štíhlé a agilní zvíře, zlaté barvy, s dlouhým ocasem a vztyčenými ušima. Postava puma je přítomná v jihoamerické kultuře a dokonce i ve jménu rugbyového týmu Argentiny.

4. Guanaco

Z čeledí velrybí (včetně lamy, vicuna a alpaky) je guanako nejrozšířenějším subkontinentem, protože se nachází téměř v celém pohoří. Toto divoké zvíře má tlustou, dvojitou srst, aby ji ochránila před chladem.

Guanakos může vážit více než 100 kilogramů, živí bylinami, hlízy a mechem a jejich hlavním dravcem je puma. Je seskupen do malých stád, skládajících se z muže a některých žen s jejich mladými. První je zodpovědný za varování před nebezpečím a varování ostatních pomocí specifických zvuků.

5. Huemul

To je také nazýváno jižní andské jeleny aJe to savec rodiny jelenů, která je ohrožena vyhynutím. Jeho populace drasticky poklesla kvůli lovu.

S robustním tělem, krátkými nohama a hustou kožešinou světle hnědé v zimě a tmavou v létě je huemul býložravý a krmí trávy, výhonky a keře. Muži mají rozvětvené parohy až 30 cm dlouhé a jsou větší než samice.

Sledujte video: Becko – Fenomén Venezuela, Vysoké hory Nitra,

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: