Černý medvěd: "majitel" Severní Ameriky

Černý medvěd: „majitel“ Severní Ameriky

Ačkoli když nám řeknou, že v Severní Americe jsou medvědi, představujeme si slavné grizzly, pravdou je, že to není ten, který žije v těchto zeměpisných šířkách. A že "vlastníkem" regionu je černý medvěd. Říkáme vám o něm všechno v následujícím článku.

Charakteristika a lokalita amerického černého medvěda

Tento masožravý savec je nejčastějším savcem v Severní Americe a USA to lze nalézt z Kanady a Aljašky do Mexika. Upřednostňuje lesy a hory, kde najdou dobré jídlo a skrývají se mezi jeskyněmi a stromy.

Jak naznačuje název, černý medvěd Na většině těla má tmavou srst, s výjimkou čenichu, který je hnědý nebo načervenalý, Některé vzorky mohou mít hnědé, skořicové nebo čokoládové vlasy, zejména ty, které žijí v západních Spojených státech. V několika národních parcích jako Yosemite, Yellowstone nebo Great Smoky Mountains najdeme populace až 500 jedinců.

Každým rokem prolévá vlasy a hustá kůže ji chrání před kousnutím hmyzem, To může měřit až dva metry a vážit asi 150 kilogramů v průměru, ačkoli ženy jsou menší a tenčí než muži.

Jeho oči jsou malé a jeho vidění není moc dobré, ačkoli on může rozlišit barvy, zatímco jak smysl pachu a ucho jsou docela rozvinuté. Jeho dlouhý čenich dovoluje jídlo mezi stromy, listy a větve.

Návyky, krmení a reprodukce černého medvěda

Na rozdíl od ostatních medvědů americká černá neprospívá "přísně", ale zůstává v zimě ospalá, zatímco žije na tucích, které se nahromadily na podzim … Můžete jíst až 20 000 kalorií a několik litrů vody denně, než se budete skrývat ve vaší jeskyni!

Po skončení studených měsíců směřuje směrem k údolím a průměrným nadmořským výškám pro přístup k světlu a slunečnímu teplu. Jak léto postupuje, vyberte lesy, kde se můžete chránit před vysokými teplotami.

Co se týče jeho jídla, je to všežravé Zajišťuje převážně zeleninu, bobuloviny, žaludy, trávy, ovoce a byliny. Také konzumuje mravence, termity, včely nebo vosy, které detekuje a zachycují dlouhým čenicím. Je velkým fanouškem medu a v létě se blíží k řekám, aby lovil losos v plném skoku.

Tento medvěd je skvělý plavec a dokáže stoupat stromy s působivou agilitou. Tímto způsobem uniká nebezpečí, především lovu člověkem. Kromě toho má schopnost chodit na svých dvou zadních nohách nebo sedět na skále, kufru nebo kamenu, aby si odpočinul.

Černý medvěd je osamělý téměř po celý rok, s výjimkou sporadických setkání v oblastech s množstvím jídla, v době tepla a reprodukce a když se matka stará o mláďata (muž se na tomto úkolu nezúčastní).

Kojení se koná od května do června a těhotenství trvá asi sedm měsíců, ale nezačíná hned po kopulování. Samice provádějí opožděnou implantaci ovoce tak, aby se porody vyskytovaly na podzim.

Každá vrh se skládá z jednoho nebo dvou štěňat, narozených bez vlasů, slepých a asi 350 gramů hmotnosti. Matka je ošetřuje sedět po dobu osmi měsíců a odtamtud opouštějí nory, aby se naučili lovit, dostat dobrý vrh a útěk před dravci (včetně vlka, puma a medvěda hnědého).

Oni opouštějí matku jeden a půl roku, nebo jakmile projdou všechny mateřské lekce, na kterých bude záviset jejich přežití.

Sledujte video: Pracovní dovolená Kanada – Medvědi v okolí Jasper NP

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: