Černobílé labutě: jak se liší

Černobílé labutě: jak se liší

Za opačnými barvami se černobílé labuty liší v jiných aspektech, V tomto článku vám řekneme o vlastnostech obou druhů: kde žijí, jak se chovají a jakou roli hrají v populární kultuře.

Co vědět o bílém labuť

Jeho vědecké jméno je Cygnus olor a je druhem vlastního ptáka severní polokoule; Její distribuční oblast je obrovská, jak je vidíme po celé Evropě, Asii a Severní Americe, Obývá malé jezera a řeky s vysokou vegetací na březích.

Bílé labutě migrují v zimě směrem k ústí řek u moře a přestože jsou zcela teritoriální, tvoří skupiny desítek vzorků, které se vzájemně chrání. Mladiství až do čtyř let jsou seskupeni od dospělých a jejich potomků.

Ačkoli nevydávají zvuky jako ostatní ptáci, mají schopnost kroutit, píšťali a snort komunikovat se svým potomstvem nebo vyděsit vetřelce. Také, když se to stane, lehce porazit křídla.

Pokud jde o jeho fyzikální vlastnosti, mají úplně bílé peří a jediná věc z této barvy je černý a oranžový zobák. Ačkoli neexistuje žádný sexuální dimorfismus, muži jsou trochu větší: v průměru dosahují délky 150 centimetrů a hmotnosti 10 kilogramů.

Krmí se vodními rostlinami, žáby a hmyzem, a proto tráví většinu svého života ve vodě, s výjimkou okamžiku rozmnožování, když vytvářejí hnízda na břehu.

Po páření a pokládání až osmi vajec, dvojice – labutě jsou monogamní – pracují společně na vylíhnutí po dobu 35 dní k chovu a potom se o ně postarají při narození. Kočky zůstávají s rodiči až do pěti měsíců a pak se "pohybují" s dalšími mladými až do tří let dospěje sexuálně a nyní může najít partnera.

V rámci populární kultury se při mnoha příležitostech objevuje bílá labuť: je národní pták Dánska, balet složený z Čajkovského (Jezero labutí), postava z Andersenu (v Škaredé káčátko) a dokonce i majetkem královny Anglie, pokud plavou v řece Temže.

Černá labuť: nejméně známá

Možná, když říkají "černá labuť", představujeme si film natáčen Natalie Portmanovou, nicméně … Toto zvíře existuje! Samozřejmě Není tak slavný jako jeho bílá příbuzná a oni také nežijí na stejném místě.

Cygnus Atratus původně pochází z Austrálie, přestože byl nyní převezen do Evropy a Ameriky k "zdobení" rybníků soukromých zahrad. Ve volné přírodě žijí v mělkých jezerech a mořských pobřežích; krmí dlouhý krk až na metr dlouhý ve vodě.

Oba muži i ženy mají peří stejné barvy – černé – a červený zobák s bílým hrotem. Když se narozená kuřata, jsou bělavé s černým účtem. Dospělí mohou měřit až 140 centimetrů a vážit pět kilogramů; samčí vzorky jsou větší než samice.

Jsou to celkem společenská zvířata, a přesto, že migrují, cestují stovky kilometrů při hledání jídla. pro celou kolonii. Ze krmení bylinožravců se jedná o vodní rostliny všeho druhu.

V období dešťů vytvářejí hnízda na vodní vegetaci, velmi blízko k jiným párům – jsou také monogamní, jako bílé – s nimiž společně tvoří kolonie.

Žena položí tři až sedm vajec a inkubuje je po dobu 45 dnů. Nejprve mladí "cestovat" na zadní straně svých rodičů, v šesti měsících a mohou létat a dva roky se dospělí.

Sledujte video: Tábor Mediabox – Černobílé vystoupení

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: